face.jpg
You can place some brief info about you here
Subscribe and receive latest news
Or use this RSS feed

Pomelnice

pomelnice.jpg
Pomelnice

Sfânta Liturghie - Adormiţi

Pomelnic cu numele persoanelor decedate, pe care le pomeneşte preotul în timpul Sfintei Liturghii fiind cea mai mare rugăcine ce se poate face pentru un suflet răposat.


Odihneşte Doamne cu drepţii pe adormiţii robii Tăi:


Sf. Liturghie - Vii
Pomelnic cu numele persoanelor în viaţă pe care le pomeneşte preotul în timpul Sfintei Liturghii fiind cea mai mare rugăcine ce se poate face pentru o persoană.


Dăruieşte Doamne sănătate mântuire şi înţelepciune robilor Tăi:


Sfantul Maslu

Mântuieşte Doamne şi miluieşte pe robii Tăi:

Parastas
pomenire care se face pentru cei adormiţi, la anumite perioade de timp de la înmormîntarea lor

Odihneşte Doamne cu drepţii pe adormiţii robii Tăi,cu tot neamul lor cel adormit :

logo-cat-pomelnice.jpg

Acatiste, Sf. Liturghie, Sf. Maslu, Parastase

 

          În practica ortodoxă există mai multe feluri de pomelnice şi anume: Sf. Liturghie pentru vii, Sf. Liturghie pentru adormiţi, Acatistul, Sf. Maslu şi Parastasul.

Dintre acestea, cea mai importantă este pomenirea la Sf. Liturghie, căci, aşa cum spunea şi Părintele Arsenie Papacioc, "nu poate exprima mintea omenească valoarea şi foloasele Sfintei Liturghii nici măcar în parte", iar vorbind despre cele trei lucruri care sunt necesare oricărui creştin pentru a se mântui arăta că acestea sunt: spovedania, milostenia şi pomenirea la cât mai multe Sfinte Liturghii.

                 În fiecare moment al vieţii noastre, dar mai ales în clipele de grea încercare, fiecare dintre noi avem nevoie de ajutorul Prea Milostivului Dumnezeu, dar acest ajutor îl putem primi numai dacă îl cerem prin rugăciune. În acest sens este foarte importantă atât rugăciunea noastră personală, cât şi a celor care şi-au închinat întreaga viaţă slujirii lui Dumnezeu - preoţii şi călugării - care prin apropierea lor permanentă de Dumnezeu pot fi mijlocitorii noştri în faţa Divinităţii. Modalitatea tradiţională de a cere rugăciunile acestora este alcătuirea unui pomelnic care cuprinde numele de botez ale celor pentru care dorim să fie înălţate rugăciuni înaintea lui Dumnezeu, fie ei vii sau adormiţi, membrii ai familiei, rude, prieteni şi chiar duşmani.

                 Acest serviciu de trimitere mesaje-pomelnice prin intermediul site-ului PAROHIEI HOMEȘTI a fost creat special pentru acele persoane, care, din anumite motive, nu pot ajunge pentru a înmâna personal preotului pomelnicele de pomenit la Sfintele Rugăciuni.

Parohia Homesti
cloud1.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one